Wild Rift: Succes eller fiasko?

League of Legends er et af de mest succesfulde spil i videospilhistorien, og selv om du ikke spiller det, ved næsten alle, at det findes. Dette spil renoverer sig selv hvert år, så det er svært at sige, hvornår det slutter.

Riot har udgivet flere spil gennem årene udover League of Legends, såsom Valorant og Teamfight Tactics. En af deres seneste udgivelser, som også var den, der lå tættest på hovedspillet, trækker dog mange i tvivl om dens succes.

Vi taler selvfølgelig om League of Legends: Wild Rift.

Nogle siger, at Wild Rift stadig er en kæmpe succes, men andre siger, at det var en komplet fiasko. Hvem har ret? Vi er her for at svare på det spørgsmål.

Dyk ned på denne side for at lære mere om succesen League of Legends: Wild Rift har vist indtil i dag.

Er Wild Rift en succes? - Måder at måle succesen på

Lad os starte med årsagerne til, at Wild Rift kan betragtes som en succes. Den første ting at studere om det er de tal, det har haft siden udgivelsen.

Wild Rift har altid haft en fordel, som andre MOBA'er eller spil fra Riot ikke har haft, og det er, at det er mobilversionen af et allerede succesfuldt spil. League of Legends kampe varer i gennemsnit 30 minutter, hvilket er grunden til, at nogle brugere ikke spiller det så meget.

Det er ikke alle, der har tid til at sidde foran computeren i en halv time, men tingene er anderledes, hvis man tager det en tand ned. Du kan spille en WR-match, hvis du har 10 minutters pause fra arbejdet, så det er tilgængeligt for et bredere publikum.

Det var et af hovedtemaerne i Riots markedsføringskampagner, og det kan man se på tallene. Wild Rift blev udgivet i 2020, og det har fået mere end 50 millioner downloads siden da og en million downloads månedligt i 2022.

Man ville ikke se disse tal som en fiasko. Det samme sker med de indtægter, som spillet har fået, og som går over 100 millioner dollars. Det er svært at få så mange penge fra et free-to-play-spil.

Hvis man ser bort fra tallene, har Wild Rift en mere tiltalende grafik og æstetik end det oprindelige spil. Den visuelle tilgang, som dette spil har valgt, tilpasser sig mere til de aktuelle markedstendenser end det oprindelige spil.

Var Wild Rift en fiasko - Ting at bekymre sig om

Når du har læst alle disse ting, undrer du dig måske over, hvorfor folk siger, at Wild Rift er en fiasko. Men "fiaskoen" for dette spil handler ikke om, hvad det er i øjeblikket, men snarere om, hvor folk tror, det er på vej hen.

På trods af dets tal forventede folk meget mere hype ved WR's udgivelse, end den hype det faktisk fik. Mange brugere forlader spillet til fordel for andre mobile MOBA'er, og det tiltrækker ikke så meget opmærksomhed, som det gjorde i første omgang.

Grunden til dette er, at dets popularitet kom fra League of Legends og ikke selve spillets kvalitet. Derfor har spillet ikke været i stand til at opretholde sin succes gennem årene, som dets modstykke på pc har gjort.

Hvorfor prøver spillerne andre muligheder? Tja, den vigtigste grund til det er den måde, som spillet behandler high-elo spillere på. Spillets matchmaking-system er ikke lige så godt som det oprindelige, og mens matchmaking allerede var et problem i det oprindelige LoL, blev det langt værre i Wild Rift.

Hvad angår grunden til at folk ikke downloader spillet i første omgang, så er det hovedsageligt på grund af hvor lang tid det tog at udgive spillet. Folk ventede på Wild Rift i mange år, men for lang ventetid fik dem til at miste hype i spillet.

Takket være denne forsinkelse blev det også efterladt i forhold til andre MOBA'er, der blev på markedet i lang tid. Folk, der har brugt penge på andre spil, vil ikke forlade dem, medmindre de har en god grund.

Oven i det hele har WR's esportsbegivenheder mistet mange visninger, og Riot har endda skåret sin støtte til sine europæiske esportsorganisationer, som er en af de vigtigste grunde til, at folk følger Riot-spil.

Afsluttende tanker - Var Wild Rift en succes eller en fiasko?

Vi vil ikke sige, at Wild Rift er en fiasko på grund af de tal, det har. Når man taler om indtægter, kan man se dette spil som intet andet end en succes. Uanset det kan spillet være på vej mod sin nedtur, og det er op til Riot at gøre noget for at forhindre det i at ske.

Har du lyst til at læse flere Riot-relaterede blogindlæg? Dyk ned på vores side! Du kan også hyre Boost Royal, hvis du ønsker at hyre en Wild Rift elo booster til at få dig til din drømmerang i WR, LoL eller Valorant.