Udforskning af Valorants kortopdateringer: Hvad har ændret sig i 2023?

Ingen kan benægte, at Valorant er lige så hurtigt voksende, som det er dynamisk. Når vi taler om dynamik, er der spørgsmålet om kort. Når alt kommer til alt, er de en stor del af de strategier, der skal bruges til enten at detonere eller desarmere spidsen.

I denne artikel tager vi et hurtigt kig på, hvad 2023 bragte til bordet for at hjælpe dig med at forstå, hvordan den nuværende tilstand af kortene ser ud.

Ændringer i kortrotation

I skrivende stund vil den nuværende kortpulje til dine rangerede og ikke-rangerede tilstande omfatte følgende:

 1. Opstigning
 2. Bind
 3. Brud
 4. Haven
 5. Lotus
 6. Pearl
 7. Split

Det betyder, at Icebox og Breeze i øjeblikket sidder over. Der er også Range, men da det er til øvelse, tæller vi det teknisk set ikke som en del af rotationen.

Hædrende omtale går også til District, Kasbah og Piazza, som er de tre kort, der blev introduceret med den nye Team Deathmatch-tilstand.

Et hurtigt ord om de nuværende kort?

I betragtning af at enhver coaching- eller labbing-tilgang vil få dig til at lære nuancerne i kortene, så lad os kort tale om vores nuværende rotation:

 • Ascent er et af de mere udfordrende kort, men det er ved at kontrollere Mid-området, at du kommer til at vinde spillet. Rummet er trods alt stort, og du vil nå ethvert spike-sted på ingen tid. Med alle de snævre punkter vil angriberne få det lidt sværere end forsvarerne her.
 • Mens mange vil rose Ascent, bliver Bind af mange andre betragtet som det bedste kort i spillet. Portalerne giver dig mulighed for at rotere spike sites på ingen tid, hvilket giver nogle interessante strategier. Uden dem ville det være så almindeligt et kort, som man kan få det.
 • Fracture er ret unikt med A- og B-sites med korte skydeområder bagtil og lange frontale skydeområder. Angribere vil normalt have en god Controller Smoker til at dække forsvarernes vigtigste spawn-punkter, mens forsvarerne vil forsøge at stoppe deres modstandere på A-Main og A-Hall fra at komme ind på stedet. Det anbefales også at have en til at forsvare A-Rope, så man sikrer, at ingen kommer fra Door.
 • Du bliver nødt til at mestre dine callouts, hvis du vil klare dig godt på Haven, i betragtning af at kortet har tre spike sites. For det meste er der to måder at komme ind på, uanset hvilken vej du går, med korte og brede vinkler at drage fordel af. Desværre er der ikke den form for anvisninger, man kunne ønske sig, når man skal plante spikes, så ligesom de fleste andre spillere må man improvisere for at komme uden om den udfordring.
 • Lotus er en ny dreng i klassen og har tre spike-steder ligesom Haven. Spawn-barrierens placering er vigtig her, hvilket betyder, at du ikke længe efter, at runden er startet, kan befinde dig i en ildkamp. Det er en ret retake-tung lokation, hvor lurkerne er gode, så længe de ikke laver for meget larm med dørene.
 • Hvis du spiller på Pearl, skal du regne med at skulle kæmpe på lang afstand, især på B-stedet. Desværre er teamwork ikke nok til at overvinde tingene her, hvilket betyder, at du i det mindste har brug for nogle opstillinger til din hovedagent, hvis du ønsker at komme væk med W. Hvad angår færdigheder, er Smoke sandsynligvis den mest optimale mulighed, du har.
 • Split er den sidste brik i puslespillet her med tre hovedflaskehalse, som angriberne skal håndtere, hvis de ønsker at komme til Mid, A eller B. Mid-flaskehalsen er sandsynligvis den mest afgørende i forsøget, så angriberne kan løbe af sted med tingene, hvis de kan tage den.

Opdateringer af livskvaliteten

Riot forsøger altid at holde tingene smidige og friske, hvilket betyder, at vi har set forskellige opdateringer af livskvaliteten på tværs af de patches, vi har fået indtil videre i 2023. For eksempel blev Pearls B-site set som ret problematisk at holde som forsvarer, hvilket førte til ændringer som B- Ramp og B-Site-skærmjusteringer.

Som altid anbefales det, at du tager et kig på de detaljerede balance patch notes og justerer dit gameplay i overensstemmelse hermed, især hvis du vil spille konkurrencer i fremtiden.

Vi slutter her

Det var alt for i dag. Den bedste måde at forbedre dine færdigheder på hvert map er selvfølgelig at kaste dig ud i det og lære gennem øvelse.