Sammenbruddet af Team Liquid-superholdet

Dette år har ikke budt på gode nyheder for superholdene på den professionelle League of Legends-scene, især ikke for Team Liquid.

På trods af at Team Liquid havde en 2022 LCS-roster fyldt med prisvindende veteranspillere, herunder superstjerner fra Nordamerika og Europa, gav Team Liquids forsøg på at sikre sig en sejr i forårs- og sommerspillene ikke pote.

Mens Liquid havde håbet på at blive NA-superholdet forud for det nordamerikanske verdensmesterskab, holdt en mindre end spektakulær fiasko dem ude af den berømte LCS-begivenhed.

Resultatet var meget anderledes end det, som Liquid havde lovet: Der er ingen kvalifikation til League of Legends Worlds 2022.

Du ved måske fra vores artikel om Vitality-rosteret, at store navne og overdrevne udgifter måske ikke er nok til at løfte trofæet. Lad os se på, hvordan det gik galt med projektet.

En skuffende præstation efter budgetproblemer

Gennem en meddelelse på Twitter bekræftede Team Liquid CEO Steve Arhancet det, som mange forventede: LCS-rosteret ville blive ændret inden 2023-sæsonen.

Inden den afslørende nyhed undskyldte Arhancet til fansene for holdets skuffende præstation i år.

Mens CEO'en håbede på at skabe det, der sandsynligvis ville være det bedste roster Nordamerika nogensinde havde set, mens regionen var vært for begivenheden, tog organisationens ekspertise og arv et knæk.

Arhancet sagde, at det var en tidskrævende proces i flere faser at skabe lineuppen, og at det krævede et stort budget.

Partnere og interesserede parter forpligtede sig til projektet, da de var klar over dets betydning og den investering, der skulle foretages.

Men alle de penge, som franchisen lagde i projektet, var ikke nok til at holde det i gang. Som følge heraf mislykkedes eksperimentet og blev en skuffelse, hvilket satte superholdets fremtid i tvivl.

Hvad skete der med All-star LCS Roster?

Med en blanding af nordamerikanske veteraner og superstjerner fra Europa var Team Liquids LCS-roster det mest lovende i denne sæson.

Alle spillerne havde erfaring fra nationale og internationale begivenheder. Faktisk havde hvert medlem allerede været med til LoL World Championships med deres respektive hold.

Mange mener dog, at individuel genialitet har overtrumfet den synergi, som et hold skal bruge for at trække en sejr hjem.

Derfor lykkedes det ikke holdet at vinde nationale titler i hverken sommer eller forår eller sikre sig den længe ventede plads som en af tre repræsentanter ved LCS World Championship.

Nu har Liquid ikke tillid til superholdsformlen for 2023.

Team Liquid genopbygger sig selv: Times Are Changing

Mens organisationen forventer at duplikere de "succesfulde" områder, anses konceptet med at opbygge superhold ikke længere for pålideligt.

Team Liquid håber at opbygge sine spillere ved hjælp af den eksisterende struktur i stedet for superhold-formlen og opgiver den næsten helt.

Arhacent uddybede ikke, hvordan Liquid planlagde at ændre sin lineup eller afsløre, hvilke spillere der forlader eller bliver.

Academy-holdet havde dog et godt år og vandt NA Academy Summer Split.

Liquids Academy-hold tog også LCS Proving Grounds' førsteplads i løbet af foråret og sommeren.

Ifølge flere kilder forlader den prominente nordamerikanske spiller Søren 'Bjergsen' Bjerg Team Liquid efter et år og vil være free agent fra 2023, idet han overvejer LCS og LEC-tilbud.

Andre insidere siger, at Jo "CoreJJ" Yong-in er den eneste spiller i startopstillingen, der skifter fra Liquid's hovedhold til free agency i løbet af offseason.

Resten af spillerne, bortset fra Steven "Hans Sama" Liv - som vil være indtil 2024, har underskrevet med franchisen indtil 2023.

I begge scenarier skal en betydelig ændring af holdopstillingen omfatte handler med andre hold eller kontraktoverførsler.

Sidste overvejelser

På grund af spillets natur har et hold i en League of Legends-turnering kun ringe eller slet ingen chance for at vinde, medmindre spillerne arbejder sammen, hvilket Rogue har bevist i 2022, da de vandt, da ingen troede på dem. Team Liquids kollaps er et bevis på dette faktum.