Sæson 14, split 2: Ranglistebelønninger og ændringer

Da Riot Games afslutter Split 1 i sæson 14 i League of Legends, gør de sig klar til at implementere flere vigtige ændringer i Ranked-systemet til den kommende Split 2. Disse opdateringer har til formål at forbedre den samlede oplevelse ved at reducere frustrationer og sikre, at spillernes rækker afspejler deres sande færdighedsniveau mere præcist.

Vigtige ændringer i Split 2

1. Justering af placeringsloftet: Spillere vil nu kunne placere sig så højt som Diamond III direkte efter provisoriske spil, et betydeligt spring fra det tidligere loft på Emerald I. Denne ændring er beregnet til at reducere den tid, det tager for dygtige spillere at nå deres passende rang.

2. Fjernelse af nedrykningsbeskyttelse: For at fremme en mere flydende overgang mellem divisionerne fjerner Riot degraderingsbeskyttelsen mellem divisionerne (f.eks. fra Silver II til Silver III). Det betyder, at spillerne vil bevæge sig mere problemfrit mellem divisionerne baseret på deres sejre og nederlag.

3. Justeret LP i nedrykninger: Når spillere bliver degraderet fra et niveau til et andet (f.eks. fra guld til sølv), starter de nu på 25, 50 eller 75 LP i det lavere niveau, afhængigt af deres MMR på tidspunktet for degraderingen. Dette system erstatter den tidligere flade 50 LP-degradering og sigter mod at placere spillere mere nøjagtigt inden for deres sande færdighedsgruppe.

4. Master Duo-kø: Master Duo Queue vil blive genaktiveret i de fleste regioner, så spillere kan danne hold i Master-niveauet. Denne ændring er designet til at afbalancere socialt konkurrencespil med konkurrencemæssig integritet, hvilket fremmer et mindre isolerende miljø i højere rækker.

Håndtering af ranginflation og kampkvalitet

I løbet af 2023 bemærkede Riot problemer med negative LP-gevinster og ranginflation, især i de højere niveauer. For at løse dette implementerede de flere rettelser i det første split af 2024:

  • Korrigerede placeringer for Iron IV-spillere, der var blevet fejlplaceret i Iron II.
  • Justeret LP-gevinster og -tab for bedre at kontrollere ranginflationen.
  • Forbedrede nedrykningsprotokoller for at sikre, at spillere placeres korrekt i forhold til deres færdighedsniveau.

Disse justeringer har lagt grunden til de ændringer, der kommer i Split 2, og som har til formål at strømline op- og nedrykningsprocesserne på rangstigen.

Forbedring af den konkurrencemæssige oplevelse

Riot fortsætter med at prioritere integriteten i Ranked-systemet. De arbejder aktivt på teknologier til at opdage og straffe upassende adfærd som smurfing eller kontosalg. Denne indsats er en del af et bredere initiativ for at opretholde et retfærdigt og konkurrencedygtigt miljø, hvor spillerens evner bestemmer rang.

Justeringer og tilføjelser til ranglistebelønninger

1. Ændringer af belønningsspor: I 2024-sæsonen har vi finjusteret belønningssporet i rangordenen en smule. Mens essensen forbliver den samme, vil spillerne bemærke subtile ændringer, såsom udskiftningen af den rangerede emote med en ny belønning ved årets udgang, og udskiftningen af en Hextech Chest med et Hextech Key Fragment. Disse justeringer sikrer, at værdien og spændingen forbliver konstant, mens vi strømliner belønninger på tværs af tre splits.

2. Ændring af split-krav: Vi anerkender udfordringen ved at opnå højere rækker og har derfor sænket kravet til splitpoint for at få Victorious Skins fra 1600 til 1000 for spillere under Gold. Denne ændring har til formål at gøre disse prestigefyldte belønninger mere tilgængelige for et bredere segment af spillerbasen.

3. Oplevelsen ved årets slutning: En vigtig nyhed i 2024 er "End of Year Experience". Spillere, der deltager i mindst én Ranked split, vil modtage en Ranked emote, der viser deres højeste rang opnået i løbet af året. For dem, der gennemfører alle tre splits og får Victorious-skinnet for hver, vil der desuden blive tildelt en særlig splash art border, der viser den højeste rang, der er opnået i løbet af året på tværs af alle skins.

Afsløring af de sejrrige skins tidligt

Vi bryder med traditionen og er glade for at kunne afsløre de sejrrige skins til de to første splits tidligt:

  • Split 1 Victorious Skin: Spillere, der opfylder Split Point-kravene, får Victorious Kog'Maw.
  • Split 2 sejrrig hud: Fortsæt din indsats i Split 2 for at vinde Sona.

Disse meddelelser er en del af initiativet til at holde samfundet engageret og informeret om, hvad de kan stræbe efter lige fra starten af sæsonen.

Omfattende oversigt over ændringer i belønninger

For at give dig en klar sammenligning af, hvordan belønningerne har udviklet sig fra 2023 til 2024, er her et kortfattet diagram:

Belønningstype 2023 (2 delinger) 2024 (3 opdelinger)
Sejrrig emote 1 pr. split (2 i alt) 1 pr. split (3 i alt)
Sejrrig ikon 1 pr. split (2 i alt) 1 pr. split (3 i alt)
Champion 1 pr. split (2 i alt) 1 pr. split (3 i alt)
Sejrrig hud 1 pr. split (2 i alt) 1 pr. split (3 i alt)
Victorious Skin Chromas Op til 9 pr. split Op til 9 pr. split (27 potentielle i alt)
Rangeret ikon i slutningen af sæsonen 1 pr. split 1 for det år, der viser den højeste rang
Victorious Skin Splash Border Ingen Inkluderet for spillere, der gennemfører alle splits

Målet med disse ændringer er ikke kun at belønne deltagelse, men også at fejre progression og præstationer på en mere markant måde. Vi tror, at disse opdateringer vil gøre det mere givende og spændende at spille alle tre splits igennem.

Som altid er vi forpligtet til at lytte til fællesskabet og kan justere Riots tilgang baseret på feedback fra spillerne. Vi glæder os til at se, hvordan disse ændringer forbedrer spillernes rangliste-rejse i 2024. Held og lykke, og hav det sjovt med at klatre op ad stigen i denne sæson!