Riot Games annoncerer overgangen fra Summoner-navne til Riot ID'er

Riot Games har annonceret, at de vil udfase brugen af "Summoner Names" og lade alle spillere gå over til Riot ID'er. Denne ændring, der finder sted den 20. november 2023, har til formål at skabe en mere ensartet oplevelse på tværs af alle Riot-spil. Beslutningen er taget for bedre at tilpasse sig Runeterras og League of Legends' udvikling og for at strømline navnesystemet fra et teknisk perspektiv.

Rationalet bag ændringen

Historien om Runeterra, League of Legends og Summoner's Rift har undergået flere ændringer i årenes løb. Oprindeligt var spillerne kendt som Summoners, der tilkaldte den oprindelige liste af Champions til Rift. Men dette koncept blev restriktivt, efterhånden som spillets verden og figurer udviklede sig. I 2014 skiftede det narrative fokus til Champions selv og bevægede sig væk fra de almægtige Summoners. Selvom udtrykket "Summoner" stadig optræder i forskellige referencer i spillet, er det ikke længere i overensstemmelse med den nuværende historie. Denne overgang til Riot ID'er er designet til at afspejle den moderne verden af League of Legends og tilbyde en mere sammenhængende oplevelse på tværs af alle Riot-titler.

Hvad spillerne skal vide

Spillere behøver ikke at foretage sig noget specifikt i forbindelse med denne opdatering. Alle spillere har allerede et Riot ID, som kan tjekkes ved at logge ind på deres konto på den officielle Riot Games-hjemmeside eller via League of Legends-spilklienten.

I lyset af denne ændring opdaterer Riot Games også sin politik for navneændring. Når overgangen til Riot ID er fuldført, vil spillerne modtage en gratis navneændring hver 365. dag. Dem, der ønsker at ændre deres navn oftere, skal betale et gebyr i lighed med det eksisterende Summoner Name-system. Denne beslutning har til formål at tilføje betydning til spillerens identitet i spillet og adressere udfordringer forbundet med hyppige navneændringer, især for dem med omfattende vennelister.

Umiddelbart efter skiftet den 20. november vil alle spillere desuden få en gratis navneændring. Efterfølgende navneændringer kan købes på kontosiden og koster ca. 10 USD i in-game-valuta. I første omgang er det kun Riot Points og Legends of Runeterra Coins, der kan bruges til dette køb, men andre in-game valutaer, såsom VALORANT Points, Wild Rift Cores og TFT Coins, vil blive tilføjet i fremtiden.

Bekymringer i fællesskabet

Meddelelsen har udløst en række reaktioner fra fællesskabet. Mange spillere er bekymrede for at miste det unikke ved deres Summoner Names, mens andre frygter, at det nye system kan gøre det lettere at udgive sig for at være en anden. Som med alle større ændringer vil det være afgørende for Riot Games at tage hånd om disse bekymringer og sikre en gnidningsløs overgang for deres spillerbase.

Sådan ændrer du dit Riot ID trin for trin

For spillere, der ønsker at ændre deres Riot ID, er processen ligetil. Her er en trin-for-trin-guide baseret på de givne oplysninger:

1. Adgang til Riot-kontosiden:

 • Begynd med at besøge den officielle Riot Games-hjemmeside.
 • Klik på ikonet "Log ind" i øverste højre hjørne af skærmen.
 • Log ind med dine nuværende Riot-kontooplysninger.

2. Naviger til Riot ID-sektionen:

 • Når du er logget ind, bliver du dirigeret til siden for kontoadministration.
 • I venstre side skal du klikke på fanen "Riot ID".

3. Ændring af dit Riot ID:

 • I afsnittet Riot ID vil du se dit nuværende Riot-brugernavn og tagline blive vist.
 • Klik på knappen "Rediger" ved siden af dit Riot-brugernavn.
 • Indtast dit ønskede nye Riot-brugernavn.
 • Du har også mulighed for at ændre din tagline, som er en serie af tal og bogstaver, der vises efter dit brugernavn, adskilt af et "#". Denne tagline sikrer, at selv hvis to spillere vælger det samme Riot-brugernavn, kan de stadig skelnes fra hinanden.
 • Når du har foretaget de ønskede ændringer, skal du klikke på knappen "Gem ændringer".

4. Bekræftelse af ændringen:

 • Der vises en bekræftelsesmeddelelse, som angiver, at dit Riot ID er blevet opdateret.
 • Det er vigtigt at bemærke, at når du har ændret dit Riot ID, vil du ikke kunne ændre det igen i 30 dage.

Konklusion

Riot Games' beslutning om at gå fra Summoner Names til Riot ID'er markerer et betydeligt skift i spilleridentitetslandskabet. Mens ændringen sigter mod at modernisere navnesystemet og tilbyde en samlet oplevelse på tværs af alle Riot-titler, er det stadig uvist, hvordan det bredere samfund vil tilpasse sig denne nye æra.