Kan man smølfe i Valorant uden at blive udelukket?

Smurfing er en populær ting at gøre i mange spil. Selv om denne praksis bruges af folk, der ønsker at skade andres oplevelser, hyrer andre professionelle smurfere til at få lavt rangerede konti højere op. Nogle smurfer endda for at spille med venner, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting.

Om smurfing er moralsk rigtigt eller forkert, afhænger af, hvem du spørger. Nogle forsvarer denne praksis, mens andre ikke bryder sig så meget om den.

De fleste konkurrencespil har dog taget alvorlige forholdsregler for at forhindre folk i at smurfe. Riot Games er en af de udviklere, der aktivt bekæmper smurfing.

Er smurfing tilladt i Valorant? Selvom det enkle svar er "nej", er der et par ting, man skal overveje i den forbindelse. Vi vil tale om alt, hvad du bør vide her.

Hvad er smurfing?

Kort sagt indebærer smurfing, at man opretter en onlinekonto for at spille mod spillere med lav rang. Med andre ord kan enhver, der opretter en alternativ konto for at spille et onlinespil, betragtes som en smurfer.

Teknisk set er de, der betragtes som smurfere, kun spillere med et højt færdighedsniveau. Folk uden megen erfaring i et spil, der har alternative konti, betragtes normalt ikke som skadelige smurfere.

Lad os bruge et eksempel. Spiller A har en konto, der er på Immortal-ranglisten. De opretter så en ny konto for at spille mod Iron-, Bronze- eller Silver-spillere. På grund af den store forskel i færdigheder, vil spilleren sandsynligvis stryge gennem rækkerne.

Andre smurfer for at spille med venner, som måske ikke er i højere rækker.

Smurfing som en service

Ikke alle spillere opretter alternative konti for at have en. Nogle har f.eks. mistet deres konto og vil gerne oprette en ny. Men de har ikke lyst til at gå igennem besværet med at level deres konti op igen.

Afhængigt af hvor god spilleren er til spillet, kan det tage måneder (hvis ikke år) at komme op på den rang, de havde før. Det er her, "account boosters" kommer ind i billedet.

Professionelle boostere (som dem hos BoostRoyal) er folk, der kan få din konto op i niveau så sikkert som muligt. Du behøver ikke at bekymre dig om at miste kontoen eller bruge tid på at blive frustreret over dine første ranglistekampe.

Kontroversen omkring smurfing

Selvom smurfing ikke lyder så slemt på papiret, er der et par problemer forbundet med det.

Det mest alvorlige problem er, at lavt rangerede spillere kan få en dårligere spiloplevelse, når de møder en smurfer. Nye spillere bliver let frustrerede, og hvis de ikke kan forsvare sig mod en dygtig spiller, kan det gøre deres kampe ubehagelige og ikke sjove.

Et andet problem omkring smurfing drejer sig om den konkurrenceprægede scene. Nogle mennesker smurfer i professionelle gaming-ligaer, hvilket kan opfattes som unfair.

For det meste er ligaerne delt op efter spillernes færdigheder, så dem i de lavere rækker ikke behøver at konkurrere mod spillere i de højere rækker. Hvis en smølf spiller i en liga med lav rang, har de selvfølgelig en meget større chance for at vinde, hvilket ikke er rimeligt.

Hvorfor er smurfing ikke tilladt i Valorant?

Riot Games har taget en alvorlig holdning til smurfing i de seneste år, især i League of Legends og Valorant.

Valorant har specifikt noget, der hedder "Systems Health Series", hvor udviklere taler om deres seneste bestræbelser på at minimere snyd i spillet.

Tilbage i 2022 implementerede Valorant en "Automated Smurf Detection"-funktion, som påvirker MMR'er. Det forårsagede også 5-stack-ændringer. Kort sagt betyder det, at jo flere smølfer der er på holdet, jo lavere MMR kan de få.

Selv om Riot Games ikke specifikt forsøger at bekæmpe dem, der prøver at spille med venner, bliver de stadig påvirket af tiltaget.

Med andre ord bliver du ikke nødvendigvis bannet for at være en smølf, men Riot Games har gjort det sværere for disse mennesker at stige i graderne.

Andre tiltag fra Riot Games inkluderer:

  • Forbedring af køsystemet
  • Begrænsninger af rangforskelle
  • Verificering af konti

Hvis du stadig gerne vil stige i rang på din konto, men ikke ønsker at miste for meget tid, kan du prøve at hyre en booster.

Det korte af det lange

Smurfing er (og vil sandsynligvis altid være) en kontroversiel ting at diskutere på mange platforme. Det afhænger mest af, hvorfor man gør det.

De, der smurfer for at få deres konti til at stige i niveau eller for at spille med venner i stedet for at gøre grin med lavere rangerede spillere, bliver normalt ikke set skævt til.

Uanset om du leder efter Valorant- eller LoL-smølfer, skal du sørge for at lede efter et velrenommeret firma, der kan tilbyde den beskyttelse, du fortjener.