Hvor vigtige er drager i League of Legends?

Dragons eller Drakes, som de også kaldes i League of Legends, er blevet vigtigere med årene.

I de første sæsoner af spillet gav det kun spillerne guld at dræbe en drage. Selvom det var en interessant belønning, gjorde det ikke risikoen ved at konfrontere dragen så meget værd.

Tidlige typer af drager i League of Legends

I 2016-sæsonen begyndte drab på drager at give spillerne forskellige power-ups. I løbet af de første sæsoner blev de forskellige kategorier af drager introduceret. Infernal-, sky-, bjerg- og havdragerne var de første klassifikationer, der dukkede op. Spillerne kunne kende forskel på farven af de drager, der dukkede op.

De traditionelle dragetyper og deres Power-Ups

Fra og med 2020-sæsonen blev Elder Dragon tilføjet til den tidligere liste over drager i spillet. Den ældste drage blev den sværeste at nedlægge, primært fordi den automatisk henrettede spillere med mindre end 20% helbred. Her er en liste over de powerups, som hver drage giver, når de er dræbt.

Infernal: Angreb og evner udløser en eksplosion, som forårsager skade på spillerne i det omkringliggende område.

Sky: Giver en permanent hastighedsforøgelse og langsommere nedkølingstid plus ekstra evner.

Bjerg: Giver et skjold, der genopretter sig selv, når spilleren ikke er i kamp.

Hav: Forårsager helbredsskader på fjender, mens den genopretter helbred og mana på det hold, der besejrede den.

Hvor er dragerne placeret?

Normalt vil disse drager være i deres hule, som vil være i den nederste halvdel af kortet. I den opdaterede version af spillet kan kortets topografi ændre sig afhængigt af den type drage, der spawner. Det er meningen, at det skal tilføje en sværhedsgrad, som hvert hold skal overveje for at afveje værdien af at forsøge at dræbe dragen.

Drager påvirker spillets kort

Som tidligere nævnt vil den type drage, der er spawnet i øjeblikket, ændre spillets kort. Nogle elementer er beregnet til at ændre synligheden, mens andre kan give visse boosts, mens en bestemt dragetype er aktiv. Når det ændrer sig, kan disse elementer påvirke spilleren forskelligt.

Når man tager alt dette i betragtning, er det klart, at drager i den nuværende version af League of Legends har en massiv indflydelse på spillet. En, der går langt ud over bare at beslutte sig for at møde dem for at tjene powerups. Der kan opstå visse situationer i spillet, hvor et bestemt hold beslutter at gå efter dragen for at ændre terrænet, ikke kun for at få powerups.

Hvor ofte dukker dragerne op?

I de fleste tilfælde vil dragerne respawne med ca. 5 minutters mellemrum. Det gode ved ændringerne på kortet er, at når spillerne begynder at få øje på dem, kan de forbinde dem med en ny drage. Når det er blevet fastslået, kan holdet beslutte, hvordan de skal fortsætte.

Det meste af tiden kan en enkelt spiller ikke besejre disse drager. Det betyder, at holdet er nødt til at udtænke en strategi undervejs for at se, hvordan eller om det er værd at angribe dragen på et bestemt tidspunkt. Alt imens de også skal håndtere de forskellige ting, der foregår i kampen.

De Power-Ups, som dragerne giver, er afgørende for spillet

Dragernes betydning i LoL har ændret sig fuldstændigt i løbet af de sidste par sæsoner. Da de bare var en quest, der gav lidt ekstra guld, var de et interessant element, der kunne gøre spillet sjovt. På det tidspunkt var de dog endnu ikke blevet fuldt integreret i spillets strategielement.

I øjeblikket giver det at dræbe drager ikke kun meget nyttige power-ups til holdet. At dræbe den ældste drage er stort set en garanti for, at holdet vinder. At have faste strategier for, hvordan man angriber de forskellige dragetyper, der vil dukke op i løbet af spillet, kunne være en stor hjælp til at sikre nogle flere sejre.

Afsluttende tanker

Drager er en massiv del af spillet i den nuværende version af League of Legends. Spillerne skal indarbejde strategier for at dræbe drager, mens de holder øje med andre spilelementer.

Da dragernes betydning steg, tilføjede det et lag af kompleksitet til spillet. Drager vil sandsynligvis forblive en vigtig del af LoL, når de nye sæsoner af franchisen ankommer.