Fornyelse af rangordningssystemet: Et kig på ændringerne i 2023

Rangerede kampe er en af grundene til, at LoL-spillere bliver ved med at vende tilbage til spillet efter så mange år. I øjeblikket er vi i sæson 13, og Riot har besluttet at forny ranked-systemet som aldrig før.

Riot har gjort en stor indsats for at skabe et sjovt og engagerende rangordnet system i sine spil, især Valorant og League of Legends. Selv om disse systemer langt fra er perfekte, er de tættere på at blive mere stabile og tiltalende for nye og eksisterende spillere.

2023 har givet os en enorm liste over ændringer til LoL's sæson 13, så lad os dykke lige ned i artiklen for at opdage, hvad dette spil har at byde på.

Nylige ændringer af ranglistesystemet i 2023

Den mest afgørende ændring, som Riot Games har annonceret, er, at den rangerede sæson i 2023 vil blive delt i to. Traditionelt har hver sæson varet hele året, så dette er langt den største ændring i systemet.

På grund af opdelingen vil spillerne få nulstillet deres rang, når de når slutningen af den første periode. Den første opdeling forventes at slutte den 17. juli 2023, og den anden starter lige efter det.

Ifølge Riot kom denne ændring af mange grunde, især fordi holdet ønskede, at spillerne skulle spore deres fremskridt bedre og tjene flere belønninger.

Lad os se på andre ændringer, der kom med Split 1 af ranked-systemet i 2023:

  • Spillere kan få "rangbelønninger", når de stiger i graderne. I bund og grund optjener du "Split Points", hver gang du vinder eller taber.
  • Du kan optjene "Ranked Skin" for det første split, uanset hvilken rang du har i øjeblikket, selvom du måske skal betale flere Split Points afhængigt af, hvor du endte.
  • Spillerne behøver kun at spille en "bedst af tre"-oprykningsserie, hvilket er bedre end den eksisterende "bedst af fem"-serie.
  • Karrierestatistikkerne for alle spillere blev nulstillet til den nye sæson.
  • Matchmaking-kriterier bruger ikke længere synlig rang som en faktor.

Det er alt, hvad du behøver at vide om Split 1 i denne nye LoL-sæson!

Kommende ændringer til sæsonens Split 2

Her er det, at tingene bliver spændende. Split 2 kommer med et væld af nye ændringer for spillerne.

I dette tilfælde ønskede Riot at hjælpe spillere med højere færdighedsniveauer med nemt at nå deres ønskede rækker, da mange af dem sidder fast i de lavere ELO'er. I et forsøg på at gøre det, er her, hvad holdet forberedte til den kommende split:

Smaragd-niveau

Det nye niveau er langt den mest overraskende ændring i rangsystemet. Emerald ranks blev først introduceret i Wild Rift, LoL's mobile version. Men Riot Games har nu bragt dette niveau til pc-versionen også, hvilket helt sikkert vil ændre, hvordan folk klatrer op i rækkerne.

LoL's nye Emerald-rang vil blive placeret mellem Platinum og Diamond, hvilket gør dem til ELO'er i mellemklassen. Dette vil hjælpe spillere i lavere rækker med at få en bedre chance for at gå op.

Placeringskampe

Den anden store ændring, vi har, er i placeringskampe. Traditionelt skulle man spille 10 placeringskampe, før man fik tildelt en rang. Nu skal spillerne kun spille fem; det er halvdelen af, hvad man skulle før!

Det er noget, der vil spare en masse tid for spillerne og hjælpe dem med at stige i graderne hurtigere, så vi forventer, at denne ændring vil blive modtaget positivt.

Kampagne-serien

Endelig har vi ændringer til oprykningsserierne (og det er en kæmpe ændring). I Split 1 havde du kun en "bedst af tre"-oprykningsserie, som allerede var lavere end det traditionelle "bedst af fem"-system.

Fra og med Split 2 vil der ikke længere være nogen oprykningsserier, da Riot fjerner dem. Det betyder, at når du når et bestemt LP-beløb, vil du automatisk nå den næste rang.

Det er noget, der vil tage en del tid fra dig, da du ikke behøver at bekymre dig om at vinde eller miste din forfremmelse. Forfremmelser har altid været et frustrerende system for de fleste spillere, så at få dem fjernet synes at være det mest hensigtsmæssige valg af Riot.

Bundlinjen - Få mest muligt ud af dine LoL Rankeds!

Riot sigter mod at løse forskellige problemer gennem disse drastiske ændringer i ranked-systemet, især:

  • Færdighedsniveauer, der ikke matcher spillerens nuværende rang
  • Den svære overgang mellem Platinum og Diamond
  • Høj grad af frustration blandt spillere, der mister deres forfremmelser
  • Det tager for lang tid at afslutte dine placeringskampe

Split 2 af 2023-sæsonen starter snart, og du skal forberede dig på alle de ændringer, der følger med. Hvis du for eksempel ikke vil beskæftige dig med dine placeringer, kan du bruge Boost Royals boosting-tjenester til at rangere din konto op og starte det nye split i din ønskede rang!