Et dyk ned i Champion-opdateringerne: Fra Ahri til Varus

Der er i øjeblikket over 164 LoL-mestre, du kan spille med, og Riot Games planlægger at tilføje flere hvert år. Selvom vi har et ganske pænt udvalg af champions at vælge imellem, er der nogle af de gamle, der ikke får den kærlighed, de fortjener.

Spil som League of Legends får konstant opdateringer for at sikre, at de stadig er sjove og dynamiske. Som et spil, der blev udgivet i 2009, er det overraskende, at LoL stadig er et af de mest spillede spil nogensinde.

En af de mest effektive foranstaltninger, udviklerne tager for at holde spillet sjovt, er at opdatere champions. Når en champion får en opdatering, kan du forvente, at de bliver brugt meget mere, da de bliver mere effektive i den aktuelle meta.

I dag ser vi på de mest ikoniske champion-opdateringer nogensinde, fra simple visuelle ændringer til komplette overhalinger, der ændrede, hvordan du kunne spille med dine favoritter!

Hvad er forskellen på almindelige patches og champion-opdateringer?

Det er nemt at overse forskellen mellem en patch og en opdatering, så det vil vi lige slå fast først.

En patch er beregnet til at løse bestemte problemer eller sårbarheder. Når det gælder League of Legends, kan du forvente, at patchen vil påvirke items, champions eller spillets mekanik. Hvis en champion bliver patchet, kan det være, fordi den er for svag eller overpowered i den nuværende meta.

Når det gælder champions, vil du ofte se små justeringer af deres stats, hvad enten det er deres angrebshastighed, HP, mana osv.

En opdatering antyder dog en mere "dybtgående" justering af spillet. Når en champion bliver opdateret, kan du forvente tre forskellige typer af justeringer:

 • Visuelle gameplay-opdateringer: De er beregnet til at ændre en champions visuelle udtryk, evner og endda historie i nogle tilfælde.
 • Omfattende gameplay-opdateringer: De ændrer eller omdefinerer en champions evne-kit. Disse opdateringer ændrer ikke nødvendigvis deres udseende.
 • Midscope-opdateringer: De er "delvise" omarbejdninger, der har til formål at ændre nogle få mestermekanikker for at modernisere dem.

Uanset hvilken type opdatering der er tale om, sætter de altid visse champions tilbage i rampelyset. Hvis du ofte tjekker LoL-tierlister, vil du bemærke, hvordan nogle champions kommer til tops, så snart de bliver opdateret.

Hvorfor bliver nogle mestre opdateret?

Der er mange grunde til, at champions opdateres. Det meste af tiden omarbejder Riot visse elementer for at modernisere dem. Husk, at dette spil er over 10 år gammelt, så nogle champions vil sandsynligvis miste popularitet og/eller effektivitet.

For at opsummere, så bliver champions opdateret fordi:

 • De bliver ikke brugt.
 • De er for svage.
 • De har for mange kræfter.
 • De passer ikke til spillets nuværende visuelle udtryk.

Ikoniske champion-opdateringer, du ikke må gå glip af

Lad os se på nogle af de mest fantastiske opdateringer/ombygninger, som nogle LoL-mestere har fået i løbet af de sidste par måneder og år!

Ahri

Ahri er en af de få mestre, der har oplevet en ASU (Art and Sustainability Update). Den kom lige efter Caitlyns opdatering (som også var en længe ventet en af slagsen). Som en af de ældre mestre i spillet er det ikke overraskende at se, at denne får en enorm visuel opgradering.

I dette tilfælde blev der ikke rørt så meget ved Ahris gameplay eller historie. Folk fik en ny splash art og in-game model. Desuden blev alle hendes skins omarbejdet, så de passede til den nye grafik.

Fiddlesticks

Fiddlesticks' opdatering blev af mange kaldt en af de mest effektive i spillet. Før var det ikke en særlig interessant champion, og den havde ikke engang en historie at udforske, hvilket gjorde den "kedelig" sammenlignet med andre.

Men hans 2020-opdatering omarbejdede/fornyede alle hans evner undtagen den ultimative. Hans nye passive evne giver ham nu mulighed for at placere en lokkedue i stedet for en pyntegenstand. Det, der gjorde den anderledes, var, at den blev aktiveret, når fjenden var tæt på, og at den kunne fungere som en kontrolafdeling, når mesteren nåede niveau 6.

Urgot

Urgot var uden tvivl en af de mærkeligste champions i LoL. Den gav ikke meget mening for spillerne, før den blev omarbejdet.

Udover sin nødvendige visuelle opgradering fik Urgot også et fornyet kit, der gjorde denne langtrækkende juggernaut til en fan-favorit kort tid efter, at han blev opdateret.

Varus

Varus blev først udgivet i 2012, hvilket gør ham lidt over et årti gammel i dag. Heldigvis gav teamet hos Riot ham en visuel opdatering tilbage i 2021. Hans basishud fik en komplet overhaling, mens hans skins fik minimale tweaks, så de passede til det nye visuelle udtryk.

Hvis du elsker Varus, kan du glæde dig over, at den for nylig også har fået en stemmeopdatering!

Swain

Swains opdatering ændrede fuldstændigt, hvordan du brugte ham. Mens hans generelle kit fik en opdatering, kom den mest markante ændring for hans ultimate, som nu giver ham mulighed for at holde den aktiv, så længe han dræner helbred fra sine fjender.

Udyr

Udyr-elskere har længtes efter en opdatering i et stykke tid, og da de endelig fik den, var der intet, der kunne stoppe denne mester.

Udover at få et velfortjent nyt look, blev mesterens kit også ændret et par gange, hvilket gjorde ham mere effektiv i spillet.

Andre fantastiske opdateringer, der er værd at nævne, inkluderer:

 • Poppy
 • Mordekaiser
 • Warwick
 • Nunu og Willump
 • Sion

Er der nogen kommende opdateringer til Champions i 2023?

Ja, det er der! Riot Games arbejder altid på at opdatere champions og gøre de fleste af dem brugbare i metaen.

Nogle champions, der kan forvente en opdatering, inkluderer:

 • Jax
 • Skarner
 • Lee Sin
 • Teemo

Med hensyn til hvornår disse opdateringer kommer, bliver vi bare nødt til at holde øje med eventuelle udtalelser fra Riot Games.

Bundlinjen - Lær mere om League of Legends her!

League of Legends er et af de mest spændende og konkurrenceprægede spil derude, så det kan være svært at gå glip af nogle af disse opdateringer.

Hvis du er ivrig efter at lære mere om League of Legends-mestere eller ønsker at booste din konto for at nå de højere rækker hurtigere, kan du regne med Boost Royal!