En for underdogs, når Rogue endelig vinder LEC

I alle sportsgrene i spilleturneringer findes der et hold, som alle er enige om er fantastisk, men som på grund af skæbnens gang aldrig har vundet noget vigtigt sølvtøj. I League of Legends European Championship (LEC) var Rouge det hold.

Rogue er en strålende gruppe af unge spillere, der tæller Odoamne, en LoL-veteran og fantastisk spiller, som et af sine holdmedlemmer. Men på trods af hans åbenlyse talenter og den utrolige støtteenhed, som han har, har Odoamne endnu ikke smagt den ultimative sejr i LEC.

Inden du læser, vil du måske gerne lære om, hvilken konkurrence Rogue måtte overvinde, da dette år har været et af de mest stablede år i LEC, hvor de fleste hold på papiret kunne have været kandidater til trofæet!

Det var indtil en fantastisk søndag, den 11. september 2022, hvor alt ændrede sig.

Det tog tre forsøg, men de fik det!

Gennem årene har Rogue altid spillet godt i LEC, men af en eller anden grund er de altid blevet besejret af turneringens endelige vindere. Dette var deres tredje deltagelse i finalen, og deres veteran Odoamne har spillet i denne turnering i syv år.

Tredje gang var dog virkelig lykkens gang i dette tilfælde, idet Rogue gravede dybt for at besejre et meget modstandsdygtigt og talentfuldt G2-hold, de regerende mestre, der overraskede alle, da de smadrede LEC i sidste sæson. Den magiske aften i Sverige vil for altid forblive i hjertet på Rogue-fans i hele verden.

At vinde LEC var ikke en let sejr

På typisk Rogue-manér gjorde holdet bestemt ikke tingene let for sig selv i dette års LEC-turnering. Da de ankom efter en rimelig fornuftig liga, hvor de fik 11 sejre og syv nederlag, var der ingen, der havde satset på Rouge som vinder af titlen.

Rogue gik ind til turneringen med et frisk hold af spillere, herunder Markos "Comp" Stamkopoulos og Kim "Malrang" Geun-Seong, en tidligere DAMWON KIA-erstatningsjungler fra DAMWON.

I første omgang så tilføjelsen af de nye spillere ikke ud til at være den bedste løsning for Rogue, da de kæmpede sig til en smal sejr over MAD Lions, før de blev udkonkurreret af den senere nummer to G2.

Resultatet af dette smertefulde nederlag var, at den eneste vej til mesterskabet var ved at besejre Fnatic, et af de europæiske kraftcentre. Efter en så dyster præstation mod G2 var der ingen, der havde forventet, at opgøret ville ende på anden måde end med en rungende sejr til Fnatic.

LEC-verdenen fik dog en af turneringens overraskelser, efter at Odoamne formåede at samle sine tropper og lancere et massivt angreb, som i sidste ende ville få dem til at nedkæmpe Fnatic i en mindeværdig 3-1 sejr.

Sejren gav Rogue en revanche mod G2, og denne gang kom underdogs forberedt. At drafte Comp og Malrang viste sig alligevel at være en god beslutning, da parret uddelte slag efter slag til G2-holdet. Rouge gik i sidste ende som 3-0-vindere og LEC-mestre for første gang!

I mellemtiden har det verdenskendte hold, TSM været igennem sin vel nok værste sæson i organisationernes historie.

Præmien -1. seedning ved LoL World Championship 2022

Dette års præmiepulje ved 2022 LEC var på hele 79.999,68 USD, et værdigt beløb for enhver mester. Men chancen for at blive1st seed ved det igangværende LoL 2022 World Championship har potentiale til at være meget mere værdifuld. Kun tiden vil vise, hvor godt Rogue kan udnytte denne fordel.

Vil du lære mere om professionelt League of Legends? Tjek vores artikel om den sensationelle sejrsstime for dette års T1-roster!