EG slår MAD Lions ved VM 2022

MAD Lions kvalificerede sig til Worlds 2022 på trods af, at de aldrig havde vundet et sæt i bedst af 5 sæt. I deres mulighed for at bevise deres værdighed mod Evil Geniuses kæmpede MAD og tabte sættet uden at tage en sejr. MAD Lions var LEC's bedste hold i 2021. De udkonkurrerede konsekvent de to bedste europæiske hold, Fnatic og G2. De tabte også Humanoid til Fnatic i 2022 og Carzzy til Vitality.

Det har været en udfordring at finde passende erstatninger for disse to spillere frem til 2022. I foråret 2022 nåede MAD ikke engang frem til Playoffs, men takket være Nisqys hjælp i sommeren og deres fremragende regulære sæsonspil kunne de nå til Worlds. Det lykkedes dem dog ikke at tage et BO5-sæt i LEC.

EG Vs. MAD Kamp 1

Game 1 startede med bot lanes, der handlede på niveau et og derover, men de første tab skete i mid-lane efter et fantastisk Elyoya-svindelnummer. Der var ikke meget action tidligt i spillet, og midt i spillet var EG foran i guld, men MAD var foran i drakes. EG tog en baron efter at have spottet et betydeligt engagement nær Soul pointet for MAD, men deres beslutning tillod alligevel MAD at få adgang til dette Soul point.

I 2022 opnåede EG endelig sin første sejr over en LEC-trup, fordi der ikke var nogen tilbage til at forsvare MAD-basen. Problemet opstod, da Nisqy forsøgte at flankere EG med en TP, hvilket ikke lykkedes. Mens MAD forsøgte at fremtvinge en Baron, opnåede EG yderligere tre escape kills og Baron takket være en Inspired smite.

EG Vs. MAD kamp 2

Elyoya scorede sit andet first blood i serien, denne gang i top lane, hvilket gav junglen dominans endnu engang i den tidlige fase. MAD fik også den indledende Herald, men EG kunne svare igen med deres swindles og få fordelen i penge på grund af Jojos mid-Sett. Tidligere, da spillet startede, var EG ved at vinde kampe og havde kontrol over målene på trods af MAD's bedste forsøg på at stoppe dem.

Da de indledte en 20-minutters baron og vendte til kamp, fandt EG endda en fordel. Efterfølgende opnåede de målet og øgede deres føring til mere end 10k. Ved 24 minutter havde de et forspring nok til at presse på til mål, mens de dykkede MAD på deres Nexus-tårne.

EG Vs. MAD spil 3

I Game 3 imponerede den aggressive jungler alle ved at campere Armut i top lane og score to tidlige kills. Selvom MAD var den side, der fik den første Herald, og den tidlige drake ikke var et mål for noget hold, kontrollerede EG det tidlige spil ved at lokalisere kills på hele kortet. Mid-game EG map macro var overlegen, fordi de konsekvent vandt objective trades.

De besluttede derefter at lancere Baron og søge efter konflikt. Bortset fra dette fandt de den 5v5, de var på jagt efter, opnåede en fire-for-nul-handel og vandt spillets første Baron. Da de belejrede to baner med deres Baron og et forspring på 10k guld, ønskede EG ikke at lade spillet slutte for sent. Det lykkedes dem at få et pick på Kaiser, hvilket var tilstrækkeligt til, at de kunne dykke tårne igen og fuldføre deres sweep af EU's fjerde seedede.

Konklusion

Næsten alle var overraskede over, at det faktum at MAD nåede til Worlds uden at vinde en Best of 5-serie gav dem en dårlig indstilling. MAD kunne ikke besejre Evil Geniuses og gå videre til gruppespillet ved Worlds 2022, selv om det blev rettet op på det mod Saigon Buffalo. Det er alt, hvad du behøver at vide om, at EG slog MAD ved Worlds.