Det kontroversielle Twitch-forbud mod League of Legends-kasteren JamadaLoL

Adrian "Jamada" Wharlton-Thorne, en fremtrædende League of Legends-caster kendt for sit arbejde i LPL- og EMEA-scenerne, er blevet ramt af en to-ugers Twitch-suspension for "hadefuld opførsel." Forbuddet kom uden nogen forudgående advarsel eller forklaring, hvilket efterlader Jamada i en prekær situation. Han skulle have arbejdet på EMEA Masters Summer 2023, som startede den 14. august, men forbuddet bringer hans deltagelse i både Play-In og gruppespillet i turneringen i fare.

Indvirkningen på EMEA Masters

Jamadas fravær fra EMEA Masters kan blive et alvorligt slag for turneringen. Han har været et centralt medlem af turneringens casting-team i de sidste tre år og brænder for begivenheden. De dage, han skulle arbejde, er hans eneste arbejdsdage i måneden, hvilket gør tabet af denne indkomst "utroligt skadeligt", især i lyset af nogle personlige nyheder, han modtog for nylig.

Fællesskabets opråb

League of Legends-samfundet har samlet sig bag Jamada og udtrykt deres frustration over Twitchs mangel på gennemsigtighed. En Reddit-tråd, der diskuterede problemet, blev stemt op til toppen af League of Legends subreddit, hvor brugerne kritiserede Twitch for at udstede et forbud uden at give nogen kontekst eller forklaring. En af de kommentarer, der fik flest stemmer, stillede spørgsmålstegn ved, hvorfor Twitch ikke inkluderer en beskrivelse af forseelsen, når de udsteder et ban, hvilket gør det lettere for den forbudte person at appellere.

Ubesvarede spørgsmål

Selv om Jamada har kontaktet de relevante parter i tre dage, har han ikke fundet en løsning på sin situation. Hans første appel blev afvist, og han har endnu ikke modtaget noget nyt om sin suspension. Det betyder, at han ikke kan optræde på nogen Twitch-udsendelser i øjeblikket, hvilket sætter hans deltagelse i EMEA Masters i alvorlig tvivl.

Konklusion

Twitch-forbuddet mod JamadaLoL rejser flere spørgsmål om platformens politikker og gennemsigtighed. Det påvirker ikke kun casterens levebrød, men har også en afsmittende effekt på League of Legends-fællesskabet og EMEA Masters-turneringen. Lige nu er det stadig uklart, om Jamada vil kunne deltage i den igangværende begivenhed, hvilket efterlader fans og andre castere i en tilstand af usikkerhed.