At bære, plante og uskadeliggøre spyddet i VALORANT

I VALORANT er hovedmålet for angriberne at placere en bombe, som forsvarerne skal forsøge at forhindre eller desarmere. Bomben dukker op på angriberens side hver runde, og den kaldes almindeligvis for Spike. Denne guide gennemgår alt, hvad du har brug for at vide om at bære, plante og desarmere Spike. Uden yderligere omsvøb, lad os komme i gang!

Betydningen af Spike i VALORANT

Den intense verden i VALORANT drejer sig om angriberne, der planter bomben og forsvarer den mod forsvarerne. Det svarer til Counter-Strike: Global Offensive, men med visuelt tiltalende grafik, en bred vifte af sjove våben og spændende strategier at udføre.

At plante Spike er nøglen til sejr i forskellige spiltilstande, herunder Standard, Competitive, Swift Play og Spike Rush. Angriberne skal forsvare bomben i 45 nervepirrende sekunder.

Hvis det lykkes, detonerer Spike, udrydder alle i nærheden og sikrer angriberne sejren. Men hvis det ikke lykkes dem at placere bomben, eller hvis det lykkes forsvarerne at desarmere den, er det forsvarerne, der vinder kampen.

Du kan bruge en hvilken som helst figur til at plante Spike. Apropos karakterer, så er der måske mulighed for at få en ny agent (Deadeye) i VALORANT.

Plukning og nedkastning af Spike i VALORANT

Angriberne skal samle spyddet op ved at løbe over det. Hvis en spiller dør eller taber bomben, skal et andet holdmedlem samle den op og placere den på det udpegede sted.

Hvis planen ændres, kan du smide bomben, så dine holdkammerater kan tage den.

For at smide Spike skal du først vælge den ved enten at bruge musens rullehjul eller trykke på "4". Når du holder bomben, skal du blot trykke på "G" for at slippe den. Hvis dit teammedlem er i nærheden, vil Spike automatisk falde ned i hans eller hendes inventar.

Plantning af Spike i VALORANT

Når det kommer til at plante Spike, har hvert kort udpegede plantesteder mærket som "A Site", "B Site" eller "C Site".

Som angriber skal du og din gruppe lægge en strategi og beslutte, hvilket sted I skal angribe sammen, eller om I skal sprede jer. Husk på, at forsvarerne også lægger planer for at forhindre bombeanlægget.

Når du er på dit valgte sted, er det tid til at plante Spike. Du vil blive mødt med en besked om at trykke og holde "4." nede. Hele bombeplantningsprocessen tager fire spændende sekunder at gennemføre.

Hvis det lykkes dig at plante Spike, får du ikke kun et ultimativt point, men også 300 ekstra credits til dit hold til næste runde. Selv hvis du sikrer dig en sejr gennem eliminering, er det bedst at plante bomben for at få de ekstra point.

Hvis du ønsker at forbedre din rang eller lære nye strategier, kan du overveje VALORANT boosting. Det er en nem måde at blive bedre til spillet på og begynde at vinde kampe.

Hvad er en "standardplante" i VALORANT?

Når du spiller VALORANT, er der visse kodeord eller sætninger, som spillerne bruger til at forenkle kommunikationsniveauet blandt deres holdmedlemmer.

Hvis du hører dine holdkammerater råbe "standardplante", henviser de til de steder, der anses for at være de bedste til at plante spikes.

En standardplante henviser til gode steder på de udpegede plantesteder, og at kende disse steder kan give dig en strategisk fordel. Det er ofte sikre steder for angriberne, da de er nemme at forsvare.

Sådan afværger du spyddet i VALORANT

Hvis du spiller som forsvarer, er det dit ansvar at beskytte de udpegede plantesteder og forhindre angriberne i at plante Spike. Hvis det lykkes angriberne at plante bomben, skal du og dine holdmedlemmer desarmere Spike'en for at sikre jer sejren.

For at desarmere Spike skal du trykke og holde "4" nede ved siden af den i syv sekunder. Efter 3,5 sekunder kommer du til et checkpoint, hvor du eller dine teammedlemmer kan genoptage desarmeringen af bomben, hvis det ikke lykkedes første gang.

Der er tre grunde til, at du måske bør overveje at gå væk fra Spike, når du har nået kontrolpunktet på 3,5 sekunder, og de er som følger:

  • Der kan være angribere på lur, som vil eliminere dig og dine teammedlemmer;
  • Du vil måske lade en anden desarmere den for at få det ultimative point; eller
  • Der er kastet en dødbringende evne på Spike, som vil slå dig ihjel.

De sidste tanker

Nogle spillere bruger en strategi, der kaldes "fake defuse", hvor forsvarerne skaber en illusion om at desarmere Spike. Det giver angriberne mulighed for at afsløre deres positioner og risikere at blive dræbt.

Når forsvarerne endelig desarmerer Spike, får den spiller, der fuldfører opgaven, et ultimativt point.

Hvis en holdkammerat er på nippet til at låse op for sin ultimative evne, er det ofte et smart træk at desarmere bomben halvvejs og lade dem komme ind for at få det ultimative point.

VALORANT handler om at lægge strategier, uanset hvilken side du er på. Det er vigtigt at kommunikere med dine holdmedlemmer under hele kampen for at øge dine chancer for sejr!