2024 MSI: Et årti med League of Legends fejret i Chengdu

Byen Chengdu i Kina skal være vært for den niende udgave af Mid-Season Invitational (MSI), som er en begivenhed arrangeret af Riot Games til multiplayer online battle arena-spillet League of Legends. Fra 1. til 19. maj 2024 vil Chengdu Financial City Performing Arts Center være slagmarken, hvor tolv hold fra hele verden vil konkurrere i en turnering, der ikke kun fejrer et årti med League of Legends, men også sætter scenen for fremtidige mestre.

JD Gaming vakler, nye mestre dukker op

2024 MSI er særlig spændende, da de forsvarende mestre, JD Gaming fra Kina, ikke kunne kvalificere sig til turneringen efter et afgørende nederlag til Top Esports i finalen i den nederste gruppe i 2024 LPL Spring Playoffs. Denne uventede begivenhed åbner døren for, at nye mestre kan dukke op, hvilket tilføjer et ekstra lag af spænding og uforudsigelighed til konkurrencen.

Turneringsstruktur og global repræsentation

I dette års MSI-format vil otte af de tolv hold starte i play-in-fasen. Disse hold inkluderer anden seed fra store regioner som League Championship Series (LCS), League of Legends EMEA Championship (LEC), League of Legends Champions Korea (LCK) og League of Legends Pro League (LPL). De får følgeskab af de bedste fra nye regioner, herunder Liga Latinoamérica (LLA), Campeonato Brasileiro de League of Legends (CBLOL), Vietnam Championship Series (VCS) og Pacific Championship Series (PCS).

Play-in-fasen er struktureret i to dobbelt-eliminations-brackets, hvor hver kamp spilles i et bedst-af-tre-format. De fire bedste hold fra denne fase går videre til bracket-fasen for at konkurrere mod de bedste hold fra LCS, LEC, LCK og LPL i en række bedst-af-fem-kampe, der danner en dobbelt-eliminations-bracket.

Historiske implikationer

For første gang i turneringens historie vil vinderen af MSI automatisk kvalificere sig til verdensmesterskabet i 2024, forudsat at de også kvalificerer sig til slutspillet i løbet af 2024 Summer Split i deres respektive hjemlige liga. Denne nye regel tilføjer et betydeligt strategisk element til konkurrencen, da holdene ikke kun kæmper om MSI-titlen, men også om en sikker plads ved verdensmesterskabet senere på året.

Hold at holde øje med

Startende i bracketfasen er flere powerhouse-hold ivrige efter at hævde MSI-kronen:

  • Gen.G (LCK Spring Champion) fra Sydkorea
  • Bilibili Gaming eller Top Esports (LPL Spring Champion) fra Kina
  • G2 Esports (LEC Spring Champion) fra Europa
  • Team Liquid (LCS Spring Champion) fra Nordamerika

Disse hold har demonstreret exceptionelle færdigheder og strategisk skarpsindighed i deres respektive regioner og forventes at blive vigtige deltagere i turneringen.

Deltagerne i play-in-fasen

Hold, der starter i play-in-fasen og sigter mod at gøre sig bemærket, inkluderer:

  • T1 (LCK Spring Runner-up) fra Sydkorea
  • Bilibili Gaming eller Top Esports (LPL Spring Runner-up) fra Kina
  • Fnatic (LEC Championship Points) fra Europa
  • FlyQuest (LCS Spring Runner-up) fra Nordamerika
  • Og andre tophold fra PCS, VCS, LLA og CBLOL.

Disse hold bliver nødt til at kæmpe gennem de indledende runder for at sikre deres plads i high-stakes bracket-scenen.

Hvor kan man se MSI 2024?

Efterhånden som spændingen stiger til 2024 Mid-Season Invitational, forbereder seere over hele kloden sig på en række forskellige måder at se de spændende kampe på. Mens den fulde liste over godkendte co-streamere endnu ikke er blevet frigivet, er det svært at forestille sig begivenheden uden fremtrædende figurer som Caedrel, IWDominate og Doublelift, som er blevet hæfteklammer i League of Legends esports seeroplevelse. De officielle LoL esports Twitch- og YouTube-kanaler vil uden tvivl sende hele turneringen og tilbyde fans et direkte og omfattende billede af handlingen. Derudover forventes det, at regionale co-streamere på tværs af LCS, LEC, LCK og LPL, såsom Kitty, vil levere lokale kommentarer, der forbedrer seeroplevelsen med personlig indsigt og analyse. Når Riot Games har færdiggjort og frigivet listen over godkendte co-streamere, vil fans have en overflod af muligheder for, hvordan de ønsker at opleve spændingen ved MSI 2024.

Konklusion

Som 2024 MSI nærmer sig, bygger spændingen ikke kun for fejringen af ti års konkurrencedygtig League of Legends, men også for de spændende kampe, der vil afgøre, hvilket hold der kan stige til lejligheden og hævde den prestigefyldte titel. Med en blanding af etablerede kraftcentre og ambitiøse udfordrere er MSI i Chengdu klar til at blive en skelsættende begivenhed i esports historie. Fans over hele verden venter spændt på turneringens start og er klar til at opleve det næste kapitel i League of Legends' legendariske arv.