2023 Asian Games League of Legends-opgøret

Asian Games 2023 i Hangzhou, Kina, bliver en monumental begivenhed for esport, hvor League of Legends er en af hovedattraktionerne. Turneringen, der finder sted fra den 25. til den 29. september, vil byde på landshold fra hele Asien, herunder kraftcentre fra LCK (Korea) og LPL (Kina). Denne artikel vil fokusere på disse to dominerende regioner og også give et nik til de stigende stjerner fra Kinesisk Taipei.


Arven fra LCK: Koreas søgen efter genoprejsning

Sydkorea, repræsenteret af LCK, har været en dominerende kraft på League of Legends-scenen i årevis. Til Asian Games i 2023 sender landet en blanding af spillere fra tophold som T1, JD Gaming og Gen.G. Med den legendariske træner Kim 'kkOma' Jeong-gyun ved roret sigter holdet mod at genvinde den ære, de tabte til Kina ved Asian Games i 2018, hvor de blev besejret 3-1 i den store finale.


LPL's magt: Kinas fortsatte dominans

LPL har været en formidabel modstander for LCK, især i de senere år. Kina vandt League of Legends-turneringen ved Asian Games i 2018 og har som mål at fortsætte denne sejrsrække. Det kinesiske hold til 2023-begivenheden vil bestå af spillere fra JD Gaming, Bilibili Gaming og EDward Gaming, coachet af Zhu 'KenZhu' Kai, der har en MSI 2022-sejr under sit bælte.


Den mørke hest: Kinesiske Taipeis spirende stjerner

Kinesisk Taipei har måske ikke den samme historiske dominans som Korea eller Kina, men de har spillere, der anses for at være ret gode. Med stjerner som Karsa, FoFo og Doggo kunne Chinese Taipei meget vel være turneringens dark horse. Deres præstation kan være et afgørende øjeblik for regionen og kan potentielt ryste den forventede LCK vs LPL-finale.


Arrangementets format og sted

League of Legends-turneringen ved Asian Games vil blive afholdt i Hangzhou Esports Center, en topmoderne arena, der kan rumme over 4.000 tilskuere. Begivenheden starter med et gruppespil den 25.-26. september, efterfulgt af kvartfinaler den 27. september, semifinaler den 28. september og bronzemedaljen og den store finale den 29. september. Kampene vil være BO1 i gruppespillet og BO3 i slutspillet.


Andre bemærkelsesværdige esportsbegivenheder i 2023

Anden halvdel af 2023 er spækket med store esports-turneringer på tværs af forskellige titler, herunder Valorant, Mobile Legends, Apex Legends og Dota 2. Disse begivenheder fungerer som kulminationen på lange og spændende forløb og giver fans et væld af muligheder for at give sig hen til esports-action. Uanset om du er fan af first-person shooters eller MOBA-spil, lover den sidste del af 2023 at holde dig klistret til dine skærme.


Et sammenstød mellem titaner venter

Asian Games 2023 tegner til at blive et episk opgør mellem LCK og LPL, hvor også Chinese Taipei er med. Som begivenheden nærmer sig, drømmer fans allerede om en finale mellem Korea og Kina, der vil forny den spændende rivalisering mellem LCK og LPL. Med national stolthed og en guldmedalje på spil bliver denne turnering en af årets mest spændende esportsbegivenheder, og det er bare en af mange, vi kan se frem til i de kommende måneder.